Doors Alive

07.12.2018. petak u 20:00
Boogaloo, Ulica grada Vukovara 68, Zagreb
99kn/130kn/150kn – VIP 180kn/200kn

NAJBOLJI SVJETSKI THE DOORS SHOW, GRUPA THE DOORS ALIVE IZ VELIKE BRITANIJE DOLAZI 7. PROSINCA U ZAGREBAČKI BOOGALOO ODRŽATI NEZABORAVAN KONCERT POVODOM 75. ROĐENDANA JIM MORRISONA

Nakon prošlogodišnjeg odličnog koncerta u prepunoj zagrebačkoj Tvornici kulture nam MH Concerts ponovo dovode najbolji svjetski The Doors tribute band, The Doors Alive iz Velike Britanije. Ovoga puta The Doors show obilježava rođendan Jima Morrisona koji bi da je živ 08. prosinca ove godine napunio 75. godina. Koncert će se održati u petak 07. prosinca u zagrebačkom klubu Boogaloo.
James Douglas Morrison ime je koje je zauvijek ugravirano u povijest rocka ali i poezije 20. stoljeća. Ekscentrični ljepotan, ''bog rocka'', ''kralj guštera'', a zapravo mladi sramežljivi student teatrologije i kinematografije na sveučilištu UCLA, koji je često bio smatran čudakom zbog introvertiranosti i interesa za misticizam i ezoteriju, pokazivao je svojom biografijom i poetikom dualističku tendenciju svojega duha; s jedne strane plah i sramežljiv, a s druge strane, radikalni buntovnik, Dioniz koji svojom karizmom i poetikom ima moć razuzdanog boga u ekstazi koji je na pozornici ulazio u trans do te mjere da je to 09. prosinca 1967. na koncertu u New Haven Areni u Conecticutu bio prvi glazbenik na svijetu kojeg je policija uhapsila na pozornici.
The Doors Alive dočaravaju zvuk, izgled, prisutnost i realistični osjećaj šezdesetih godina prošloga stoljeća koji publiku vrača u vrijeme bezvremenskih hitova legendarnih kalifornijskih rock gurua The Doors, pa ćemo tako na koncertu imati prilike čuti hitove kao što su „Light My Fire“, „When The Music's Over“, „People Are Strange“, „Love Me Two Times“, „Break On Through (To The Other Side)“, „Riders On The Storm“, „The End“ i mnoge druge. Radi se o koncertu svjetski renomiranog i dokazanog, te jednog od najboljih tribute bandova opčenito.
The Doors Alive sviraju ritmičke zarazne melodije uz pratnju hipnotičkoga zvuka orgulja i grube blues dionice na gitari, a sve to obogaćuje bariton glas koji recitira poeziju Jima Morrisona. Pjevač Willie vlada glasom i stasom te neodoljivo podsjeća na jedinstvenog Jima Morrisona, dok članovi grupe The Doors Alive, da bi postigli originalan zvuk, koriste jednake instrumente kao što su ih nekada upotrebljavali originalni članovi The Doorsa, uključujući Fender Rhodes Bass, Vox Continental klavijature i Gibson „SG“ gitaru.
The Doors Alive su napunili neke od najprestižnijih dvorana i klubova po cijeloj Europi i Velikoj Britaniji te oduševiti publiku od Orkneya do Berlina. Također su nastupili kao glavna grupa na najvećem festivalu posvećenom grupi The Doors „The Feast Of Friends“, rasprodali liverpoolski „Cavern Club“ i manchesterski „Academy“, a stalni su gosti i open-air festivala u Engleskoj, Škotskoj, Njemačkoj. Ukratko, The Doors Alive oduševljavaju i najveće skeptike!
Doživite mnogobrojne hitove The Doorsa na klupskom koncertu u vrhunskoj izvedbi benda The Doors Alive! Ne propustite priliku doživjeti u živo ono što se danas može slušati još samo na nosačima zvuka.
Nakon koncerta slijedi after party na kojem će dj Schultz vrtit hitove iz zlatnog doba sezdesetih i sedamdesetih, a koji su na bilo koji način bili povezani sa The Doors ili ih je slušala ekipa koji vole The Doors, pa čemo tako moći plesati uz Jimi Hendrixa, The Who, Rolling Stones, Pink Floyd, Uriah Heep, Deep Purple, David Bowiea, Led Zeppelin, The Cream, Roxy Music, The Queen, Lynyrd Skynyrd, T Rex, Crosby, Stills, Nash & Young, The Band, Thin Lizzy, ELO, AC/DC, Eagles, Fleetwood Mac, King Crimson, Supertramp, The Kinks, Creedence Clearwater Revival, Nazareth, Steppenwolf, The Stranglers, Wishbone Ash, ....i naravno The Doors.
Početak koncerta je najavljen za 20 sati, a akcijska cijena ulaznice je 99 kn do 15. listopada, dok će od 16. listopada koštati 130 kn i na dan koncerta 150 kn.

Doors Alive