Sjećanje na EKV

Product Code: Sjećanje na EKV

SJEĆANJE NA MILANA MLADENOVIĆA I EKV
Boogaloo Zagreb | 23.11.2018., petak

Povodom 60. godina rođenja i 24. godine od kad nije sa nama Milan Mladenović rođen 1958 godine u Zagrebu, pozivamo vas na multimedijalni program pod nazivom "Sjećanje na Milana Mladenovića i EKV - Kao da je i dalje tu" koji priređuje tribute band project "Deca iz vode" sa specijalnim gostom Srđanom Žikom Todorovićem u petak 23.11.2018 u klubu Boogaloo!

Ekskluzivno poslje više od dvije decenije na bini u Zagrebu nastupit će i Srđan Žika Todorović originalni bubnjar EKV-a i odsvirati sa Decom iz vode nekoliko pjesama! On je u bendu bio od 1987 do 1990 godine i sa njima snimio dva albuma "Ljubav" i "Samo par godina za nas". Pjesme Zemlja, Krug, Srce, Ljubav, Par godina za nas, Pored mene, Ljubav, 7 dana, Sihro su dominirale top listama i taj period se smatra najuspješnijim periodom u radu Ekatarine Velike a ogroman doprinos tome dao je i Žika sa svojim stilom sviranja bubnjeva. Pre toga je bio u Disciplini Kičme, a ranije je svirao u nekoliko beogradskih novovalnih grupa, a sa EKV je stekao punu afirmaciju i veliku popularnost. Nakon EKV-a i povremene suradnje sa nekoliko grupa Partibrejkers, Električni Orgazam, Kazna za uši se posvećuje isključivo glumi i iza njega su brojne uspješne uloge i poznatim filmovima i serijama. Nakon pauze od preko dvije decenije svi mi zaljubljenici u pjesme EKV-a moći ćemo da ga vidimo, čujemo i pozdravimo uživo!

Program će sastojati od projekcije kratkog tv filma "Dečak iz vode", autora Marka Novičića u kojem se može čuti kako Cane, Koja i drugi poznati muzičari i ličnosti pričaju o Milanu Mladenoviću i periodu rada EKV-a i kakav je njegov značaj u muzici i društvu danas. Premijerno će biti prikazan i kratki film "Budi sam na ulici" u rećiji zagrebačke umjetnice Ive Plavšićm a prije toga i projekcije spotova i projekcije fotografija koje su radili članovi udruge "Deca iz vode". Nakon video programa biće i koncert benda Deca iz vode sa gostima koji će odsvirati sve najbolje pjesme i najveće hitove EKV-a sa svih albuma uključujući i prvenca Katarina II i nekoliko pjesama Šarla Akrobate. Energija i emocija koja se emitira sa bine je odlična, a atmosfera u publici po pravilu euforična. Bend unazad tri godine bilježi brojne veoma posjećene koncerte širom ex-YU a ovo će im biti četvrti nastup u Zagrebu. Od strane stručne i muzičke javnosti bend nastao u Beograd 2015-te često dobija ocjene kao najbolji i najvjerniji EKV tribute koji je postojao, a to potvrđuje i suradnja koju su već imali sa nekadašnjim članovima EKV-a Rakom, Boletom, Firčijem i sada Žikom Todorovićem.

Koncert i manifestacija su nepropustivi za sve prave fanove kultne rock grupe Ekatarina Velika!

Ulaznice će biti u prodaji po promo cijeni od 50kn do 5.11., a nakon toga 70 kn

Sjećanje na EKV